The House Of Kelly

Thehouseofkelly & The Wall of Fame

By ThehouseofKelly.comWat al zooooo lang op de planning stond, onze ‘Wall of Fame’ is nu eindelijk af.
We wilden heel graag de muur op de overloop personaliseren door mooie gezinsfoto’s op te hangen. Het project heeft even geduurd maar het is nu af en ben er zo blij mee! Ik deelde vorige week onze ‘Wall of Fame’ op mijn Instasory en kreeg daar zo mega veel leuke reacties en vragen op. Ik heb iedereen beantwoord maar krijg nog steeds heel veel vragen dus ik dacht ik maak een blogpost waarin ik het stap voor stap uitleg.  

By ThehouseofKelly.comWe begonnen beiden met door onze filmrol heen te scrollen en een selectie van bijzondere foto’s te maken. We hadden een grote selectie maar we kozen voor de de foto’s met de meest bijzondere gebeurtenissen. Toen we die keus hadden gemaakt, bepaalden we welke foto in welk formaat wilden. Daarna gingen we op zoek naar mooie lijsten. Zoveel mooie maar ook zoveel prijzige lijsten. We vonden de perfecte en zeer betaalbare lijsten bij Ikea. We kozen voor de Ribba lijsten en namen ze in diverse maten mee.

By ThehouseofKelly.comVoor een mooi en passend geheel wilden we de foto’s in zwart/wit afdrukken. Totdat ik zag hoe mooi sepia afdruk zou zijn. Ik liet de foto’s bij Albelli afdrukken. Voor de grootste lijsten heb ik ze bij Hema laten afdrukken. Achteraf blijkt dat daar iets verschil in sepia kleur zit. Maar dat hou je toch eigenlijk wel met alle verschillende kleuren van de foto’s.

By ThehouseofKelly.com

Nadat ik alle foto’s in de lijsten had gedaan, heb ik de lijsten op de grond neergelegd en gekeken wat het mooiste stond qua grootte en volgorde. Na het een keer of 8 verschoven te hebben, had ik de volgorde wat we het mooist vonden. Ongelijk is ook gelijk en dus zit er wel een willekeurig patroon in.  Vervolgens heb ik een foto gemaakt van hoe het lag, om het er later zo bij te kunnen pakken. Wat ons in eerste instantie tegenhield was dat er geboord moest worden. Maar gelukkig bestaan er tegenwoordig meer opties dan alleen boren. We kochten Tesa powerstrips. We hingen eerst 1 lijst op ter proef. Die hing na een week nog gelukkig en dus besloten we dat de rest ook opgehangen kon worden.

De beste klusjesman (mijn vader) kwam met een waterpas om alles kaarsrecht te hangen. Gelukkig kwamen we na het tweede lijstje erachter dat het toch scheef leek te hangen. Wat bleek, de waterpas was niet meer waterpas. Maar een goede klusjesman is op de toekomst voorbereid en zo toverde mijn vader waterpas nummer twee uit de gereedschapskoffer. Wij gebruikten per lijst, twee powerstrips en plakten die op iedere bovenhoek.

Tadaaaa! Het eindresultaat. Zo blij mee! Alles hangt nog steeds gelukkig. Ik denk wel dat als we de lijsten van de muur afhalen om nieuwe foto’s erin te hangen dat er beschadiging op de muur zit. Het hangt immers zo stevig. Dus voor de komende paar jaar (haha) blijven deze foto’s in de lijsten. Kreeg ook de vraag of we het vanaf nu gaan uitbouwen (meer lijsten) maar het antwoord daarop is nee, de ‘Wall of Fame’ is zo helemaal perfect.

Mocht je toch nog een vraag of leuke reactie hebben, let me know in the comment.

Would love to see your  comment or questions.

Click on the love button for some love!

47

No Comments

Leave a Reply