My Go-To-Places The House Of Kelly

Thehouseofkelly & Krakau

By ThehouseofKelly.com
Ik deelde vorige week op mijn instastory dat wij op stedentrip zouden gaan. Vervolgens vroeg ik, waar denk je dat we naar toe gaan? Ik zal een hint geven, het is 2 uur vliegen. Ik kreeg zoveel reacties, Milaan, Ibiza, Londen, Praag and so on. Maar niemand noemde Krakau… Dat snapte ik natuurlijk maar nu we terug zijn kan ik zeker zeggen, Krakau hoort ook echt in het bekende stedentrip rijtje! 

Mijn ouders waren in juli en augustus jarig en om ze echt te verrassen met een leuk cadeau, hadden we een weekend Krakau bedacht om als cadeau te geven. We gaan geregeld met elkaar dagjes weg en ieder jaar op familievakantie, altijd gezellig! Maar een stedentrip met z’n viertjes hadden we nog niet eerder gedaan. We hadden al hele leuke recensies gehoord over Krakau en Gerben wilde heel graag Auschwitz bezoeken dus het stond al op ons wensenlijstje. We besloten twee nachten te gaan. We zijn weleens een nachtje zonder de meisjes weg geweest maar nog niet eerder twee nachten. We dachten zo is het voor de meisjes, Gerben en mij maar ook voor de oppas opa en oma oftewel iedereen te overzien. Haha!
We kozen voor de vlucht van 10:00 en dat betekende dat we om 6:30 van huis moesten, m’n tante/oma was zo lief om de meisjes na hun slaapjes mee te nemen naar hun huis dus dat scheelde nog een nachtje uit logeren. We reden naar Eindhoven en vanaf daar waren we nog maar 1 uur en 40 minuten verwijderd van Krakau.

Aangekomen in Krakau scheen de zon al heerlijk! Nadat we geland waren namen we de bus naar ons hotel. We konden ook kiezen voor een taxi maar we vinden het altijd wel leuk dat je door een busrit al een beetje een beeld krijgt van de stad. Na 25 minuten kwamen we aan bij ons hotel ‘Metropolis Design Hotel’. Een heel fijn, mooi en schoon hotel en zeer betaalbaar. We legden onze spulletjes op onze kamer en onze magen waren al redelijk geluid aan het maken en dus besloten we meteen richting het centrum te lopen. Het hotel ligt net iets buiten het centrum en na een gezellige wandeling van 10 minuten waren we al in het centrum.

De Grote Markt ‘Rynek Główny’ is het centrale plein van Krakau. Dit plein is ongelooflijk gezellig en historisch. Het plein heeft een oppervlakte van maar liefst 40.000 m² en is het grootste middeleeuwse plein in Europa. Het plein is omgeven door paleizen, kerken en historische burgerwoningen. Centraal op het plein bevindt zich de Sukiennice die het plein in twee delen breekt.
Er zijn ontzettend veel gezellige restaurants en café’s. In de zomerdag staat het plein vol met terrassen. Wij hadden ontzettend veel geluk qua weer, het was maar liefst 22 graden en dus konden we heerlijk op het terras zitten. We kozen voor een lunch bij Urban Garden café.
Na een heerlijke gin tonic en sandwich waren onze magen gevuld met lekkers en besloten we de stad verder te gaan ontdekken.

Er valt ontzettend veel te zien in Krakau. Zoveel historie, prachtige gebouwen, gezellige straatjes, groenrijke parkjes, heel veel koetsen met paarden (toeristische trekpleister), winkels, restaurants en je kan er echt blijven lopen en nog meer moois zien. Het is echt een ontzettend gezellige maar ook zeker mooie en vooral schone stad. Je vind er eigenlijk geen afval en/of rommel op straat.
Na 17.000 stappen vonden we het mooi geweest en gingen we terug naar het hotel.

We gaven onze voeten even rust en dronken een heerlijk drankje in de bar van het hotel. We lagen gewoon voor het eten even een uurtje te rusten in bed. Say what! Hahah, we konden ons de laatste keer dat we dat hadden gedaan niet herinneren… Heerlijk. ‘s Avonds vertrokken we weer richting centrum en de Grote markt bleek ook in de avond zo’n gezellige sfeer te hebben. Overal terrassen, heaters op het terras, gezellige muziek en heel veel aanbod qua eten. We konden uiteraard niet kiezen maar toen Gerben ‘Hard Rock café’ zag, werden zijn ogen groot en het water liep in zijn mond bij het zien van de kaart.;) De keus was gemaakt. We genoten op het terras van lekkere drankjes, een goeie hamburger en de sfeer op het plein.

Na een heer-lijke nachtrust, (ik bedoel we hadden maar liefst 8 uur aaneengesloten doorgeslapen) waren we allemaal weer uitgerust. We genoten van een heerlijk ontbijt in het hotel, maakten ons klaar en gingen weer op pad met elkaar. Het zonnetje scheen weer fijn en dus kon ik nog een dagje genieten van een zomers jurkje en blote benen.

We bezochten een prachtige kerk, staken een kaarsje aan en keken vol verwondering rond.

Daarna gingen mijn man en vader naar Auschwitz. Mijn moeder en ik hadden een middagje samen. Zo gezellig, even quality time met elkaar. We genoten van een ijskoffie en warme koffie, we slenterden heerlijk door het centrum en onderweg kletsten we over van alles en nog wat.
Zo gezellig!

By ThehouseofKelly.com
M’n moeder en ik gingen lunchen op het terras van Szara Kazimierz. Het leek het net alsof we in Parijs waren. Een heel gezellig terras, vriendelijk personeel en met een een heerlijke kaart. We zagen al dat de porties die ze serveerden groot waren en dus besloten we om een Caesar salad te delen, beste keus van de dag.

Na de lunch liepen we nog heerlijk rond door het centrum en na 15.000 stappen de hele dag samen te hebben gelopen kwamen we weer aan in het hotel. De mannen kwamen vlak daarna terug van Auschwitz. Ze waren ontzettend onder de indruk van alles wat ze die middag hadden gezien. Sprakeloos onder de indruk….

In de avond gingen we heerlijk eten bij ‘Cyrano de Bergerac’. Dit restaurant hadden we als tip gekregen, was een top tip lieve Mel & Tes. Echt een historische plek voor een diner. Bijna sprookjesachtig romantisch dineren. En het eten, niet-normaal-lekker.

By ThehouseofKelly.com

Wat een heerlijke avond was het. Echt genoten! In het restaurant heb je niet tot nauwelijks bereik en dat zorgde ervoor dat we nóg meer met elkaar kletsten. Hihi, zo gezellig! Wij zijn eigenlijk nooit uitgesproken met elkaar.

Na een korte nacht ging om 6:00 onze wekker, pakten we onze spulletjes en stond om 6:30 de taxi voor de deur.
Time to go home, back to the girls. Want twee nachten zonder de meisjes was zeker goed gegaan voor ons allemaal maar nu was het ook weer een heeel fijn vooruitzicht om ze weer te zien.
Bye, bye Krakau! We had so much fun!

Een paar Kelly tips ;):
Where to sleep: Metropolis Design Hotel
4 sterren hotel en 9,0 op Booking als waardering
Ongeveer €40,- per persoon per nacht. 10 minuten lopen naar het centrum.

Where to eat for lunch: Szara Kazimierz Michelin 2019
Ongeveer €20,- per persoon

Where to eat for dinner: Cyrano de Bergerac Michelin 2019
Ongeveer €40,- per persoon 2 gangendiner incl alcohol.

Would love to see your  comment or questions.

Click on the love button for some love!

11

2 Comments

 • Reply
  daisy
  October 27, 2019 at 9:47 pm

  nu wil ik ook 😍

  • Reply
   Thehouseofkelly
   October 28, 2019 at 7:27 am

   Yesss! Samen!😍

  Leave a Reply