My Go-To-Places The House Of Kelly

Thehouseofkelly & Dries en Co

By ThehouseofKelly.com

Afgelopen zaterdag hadden manlief en ik weer een heerlijke date night. Samen uiteten, borrelen en kletsen. We genieten daar altijd zo ontzettend van. Tegenwoordig moeten we een date night echt plannen in verband met oppas voor de meisjes. En als we dan oppas hebben, dan drinken we graag een borreltje langer. De plek voor lekker eten en gezellig borrelen, restaurant Dries & Co.

We kwamen aan bij Dries & Co en alleen al de buitenkant was zo mooi! Het pand was helemaal in kerstsferen versierd. Toen we binnenkwamen keken we onze ogen uit, wat een gezellig restaurant. De gastheer verwelkomde ons en vroeg of we plaats wilde nemen aan de tafel of liever eerst een drankje wilde drinken aan de bar. You had me at bar;) Yes to the bar please. We liepen vanuit het restaurant de bar binnen en de bar was zeker niet te missen. Een prachtige bar met heel verschillende soorten drank, mooie krukken en vriendelijk personeel. Toen ik de drankenkaart bekeek, zag ik dat ze zelfs een gin tonic afdeling hadden, zo luxe. De barjongen ging aan de slag met onze bestelling en een paar minuten later a tonden onze drankjes al voor onze neus. Cheers lieverd, op onze date night,

Nadat we in de bar hadden gezeten besloten we richting onze tafel te gaan. We liepen door het restaurant heen en wat ons echt opviel was de gezellige uitstraling van het restaurant. Heel gemoedelijk en ook binnen prachtig aangekleed met kerstversiering, mooie meubels en een open keuken. Vind ik altijd een hele fijne uitstraling geven. Het restaurant zat helemaal vol.

Toen kregen we de onmogelijke opdracht om een keus te maken van de menukaart. Een mooie overzichtelijke kaart met diverse gerechten. Jeetje wat een heerlijke keuzes. Na lang nadenken en op advies van de ober, besloot ik voor twee voorgerechten te gaan, carpaccio en steak tartare. De een als voor en de ander als hoofd. Gerben houdt van sashimi en het liefst zalm sashimi. Het voorgerecht bestond eigenlijk uit zalm en tonijn sashimi. Zoals de ober met mij meedacht, dacht hij ook met Gerben mee en kon er ook alleen zalm sashimi besteld worden. Wat een geluk!

Mijn eerste gin tonic was alweer op…(ik had dorst ;)) en dus bestelde ik een nieuw drankje. Ineens kwam de ober met de fles Hendrick’s gin, flesje tonic en een barlepel en drankmaatje naar onze tafel. Mijn gin tonic werd live aan tafel bereid, zoooo leuk! Voor alles een eerste keer zeggen ze dan.

By ThehouseofKelly.com
Voorgerecht: Een carpaccio waar je u tegen zei. Qua formaat maar zeker ook qua smaak. Alle juiste ingrediënten waren aanwezig.
Gerben was helemaal in zijn nopjes met zijn zalm sashimi.

Dat het restaurant helemaal vol zat was zeker niet te merken. Het personeel had ogen in hun voor en achterhoofd. Niemand die gestrest door het restaurant liep of ons te weinig aandacht gaf. Toen wij bijvoorbeeld om extra mayonaise vroegen, stond de mayo binnen 2 minuten op tafel inclusief een ‘Nogmaals eet smakelijk’ reactie van de ober. Tussendoor werd er gevraagd of alles naar wens was. De serveerster keek ons eerst aan, zei ons eerst gedag en zette toen pas onze borden op tafel. Echt heel vriendelijk personeel.

En na een kleine pauze werd het hoofdgerecht geserveerd. Ik had de steak tartare en die was hemels! Het perfecte eitje maakte het af. Gerben had voor de premium steak gekozen en het feit dat Gerben een kwartier, nadat zijn bord geserveerd was, stil bleef wist ik dat het eten hem zeer goed smaakte.

By ThehouseofKelly.com
En als toetje, een overheerlijke limoncello om de heerlijke avond mee af te sluiten. Cheers my dear op een geslaagde date night.

Is Dries & Co een restaurant waar je een hele avond kunt vertoeven met je liefde? Zeker! Een restaurant waar je met een groep vrienden kunt borrelen aan de bar? Zeker! En als je iets minder tijd hebt maar wel graag lekker wil eten oftewel een snelle maar lekkere hap? Zeker!

Voor meer informatie of voor het reserveren van een tafel, neem een kijkje op de site van Dries en Co.

Would love to see your  comment or questions.

Click on the love button for some love!

 

15

No Comments

Leave a Reply