The House Of Kelly

Thehouseofkelly & Ballonnenboog part 2

By ThehouseofKelly.com
Bij een verjaardag horen natuurlijk ballonnen! En in mijn ogen, veel ballonnen.;) Sinds vorig jaar maak ik met een verjaardag zelf een ballonnenboog. Vorige week voor Olivia’s verjaardag maakte ik alweer voor de vijfde keer een boog. Zo leuk om te maken en het staat zo feestelijk!  En als ik de ballonnenboog deel op m’n Instagram, krijg ik altijd hele leuke reacties en vragen. Dus in deze blogpost probeer ik het zo duidelijk mogelijk uit leggen. Het is eigenlijk heel simpel en vooral heel erg leuk. 

By ThehouseofKelly.com

Stap 1. Bestel deze ballonnenboogset bij Partywinkel.
Je kunt deze set telkens opnieuw en eindeloos gebruiken, ideaal!

Stap 2. Kies je favoriete ballonnen kleuren uit en bedenk welk patroon je wil maken. (zie stap 5 voor verdere uitleg)
Voor de meest indrukwekkende boog zou ik 3 a 4 verschillende kleuren uitkiezen. Meer kan uiteraard maar wordt wel steeds lastiger qua patroon. Ik kies altijd voor deze metallic ballonnen met een doorsnede van 30 cm. Deze ballonnen glanzen en blijven lang mooi. Met deze formaat ballonnen heb je ongeveer 180 ballonnen in totaal nodig.  

By ThehouseofKelly.com

Stap 3. Bedenk waar je de ballonnenboog wilt plaatsen. De totale afstand is ongeveer 3 meter. De poten van de boog kun je vullen met water of zand. Bij ons pas die perfect tussen de sokkel en muur. Zo blijft die daartussen geklemd staan. En wij maken de boog via de bovenkant van de boog met een touwtje vast aan het gordijnrails zodat die niet eventueel naar voren kan kantelen. 

Stap 4. Blazen, blazen en nog eens blazen. Haha! Verzamel of een gezellig blaasteam, zo doe ik het altijd. Drankje erbij, blazen, beetje kletsen, op adem komen en weer verder blazen. Of bestel een ballonnenpomp, hand of elektrisch. Werkt makkelijk qua lucht uiteraard maar ik persoonlijk vind het iets minder handig met erop en eraf schuiven van de ballonnen.  Alle ballonnen opgeblazen? Stap 5!

Stap 5. Welk patroon wil je maken?
De makkelijkste variant is, 4 ballonnen per ring, en dan om en om per rij een andere kleur.
Zie hierboven.
Zoals in foto 1, eerst goud, dan donkerroze, lichtroze en dan weer opnieuw met goud enz.   

Bij deze drie heb ik een draai variatie gedaan. Echt een stuk lastiger omdat je moet blijven nadenken en opletten maar geeft denk ik wel het meest gave effect! Met dit effect plaats je op iedere ring 4 verschillende kleuren en bij iedere nieuwe ring draai je de ring een kwartslag. Zo krijg je uiteindelijk de draai erin. Let op, op iedere ring moeten ze dezelfde kleur positie hebben! Zie hieronder voor uitleg.  

By ThehouseofKelly.com

Sorry voor de treurige ballonnen, haha! Ik had alles al lek geprikt toen ik bedacht dat een foto wel handig zou zijn.
Dus de ring rechtop (met de gleuven naar boven), en bijv links goud, boven donkerroze, rechts paars, onder lichtroze. Iedere ring moet deze volgorde hebben. 

By ThehouseofKelly.com

LET OP! Welke variant patroon je ook kiest… alle knopen van de ballonnen moet je achter het gleufje bevestigen, zie foto.
Zo schuiven de ballonnen niet uit de ringen!

Voor de om en om kleur variant, kun je links en rechts gaan opbouwen en het middenstuk hetzelfde patroon volgen en tot 1 geheel komen.

Voor de draai variant, kun je het beste het bevestigen doen zoals in plaatje 4 staat. Vanaf links alles erop bevestigen en vanuit door gaan tot het eind, oftewel rechts onderin. Heb je wel een extra paar handen bij nodig.

En let hierbij op dat alle ringen dezelfde kant op worden geplaatst! Zie foto 2.
Dus met de gleuven naar beneden, als je ze op de stang bevestigd. Anders kom je niet uit qua patroon omdat de kleuren volgorde niet meer klopt.

By ThehouseofKelly.com
En dan uiteindelijk heb je gewoon zelf een meesterlijke ballonnenboog gemaakt!
De boog blijft hier meestal een dag of 10 staan.

Ik hoop dat m’n uitleg zo duidelijk genoeg is. Maar mocht je nog een vraag hebben, let me know!
Vind het leuk om te helpen. 
Succes allemaal! 

Would love to see your  comment or questions.

Click on the love button for some love!

20

No Comments

Leave a Reply