Babygirl Olivia-Fay The House Of Kelly

Olivia-Fay & Jamie Olivia kitchen

By ThehouseofKelly.com
Meet Jamie Olivia. Ons keukenprinsesje heeft haar eigen kinderkeukentje! Niet zomaar een keukentje maar een keukentje dat speciaal voor Olivia-Fay is gemaakt. Nou niet helemaal gemaakt natuurlijk maar wel op maat gemaakt. Ik poste vorige week een foto op Instagram en kreeg daar zoveel leuke reacties en  vragen op. Dus bij deze een uitleg.

By ThehouseofKelly.comIk wilde graag voor Olivia-Fay een kinderkeukentje alleen vond ik de standaard uitvoering een beetje saai. Op Pinterest staan heel veel leuke ontwerpen. Mensen zijn zo creatief. Ik iets minder om eerlijk te zijn. Mensen zijn zo handig. Ik iets minder om eerlijk te zijn. Maar na een super leuk voorbeeld te hebben gevonden en met de hulp van mijn vader, is dit het eindresultaat geworden.

By ThehouseofKelly.comBenodigheden:

 • Ikea kinderkeuken Kundig
 • Schuurpapier
 • Grondverf
 • Lakkleur naar eigen wens
 • Klusdeken en karton (bijv. van de doos zelf) om de onderdelen op te leggen
 • Handschoenen
 • Marmer plakfolie
 • Gouden spray
 • Kwasten, rollers, verfbak
 • Dasty (van de Wibra) vlekkenverwijderaar
 • Scherp mesje

Mijn vader heeft eerst het keukentje in zijn geheel gemonteerd. Zodat hij een goed beeld van het keukentje kreeg en zodat we zeker wisten dat het keukentje compleet was. Daarna heeft hij de losse onderdelen weer gedemonteerd. Voor het verven is het belangrijk dat je de onderdelen eerst licht opschuurt. Er zit namelijk een glanslaagje over het hout. Dit hoeft echt maar heel licht. Daarna met een doek met daarop wat Dasty om het keukentje te ontvetten. Dasty ontvet heel goed! Vervolgens heeft hij de onderdelen in de grondverf gezet. Als dat goed droog is kun je beginnen met de gewenste kleur.

By ThehouseofKelly.com
Vervolgens heeft hij de kraan, wasbak, rand van het fornuis en de poten goud gespoten. Buiten op het gras is het meest praktisch, mocht je knoeien.
Houdt een goede afstand en spray gelijkmatig.

By ThehouseofKelly.com
Na de grondverf heeft mijn vader het keukentje voor de 1 ste keer gelakt. Na 2 dagen heeft hij het licht opgeschuurd en voor een 2 de keer gelakt.
Goed, heeel goed laten drogen.
Wij hebben het keukentje 2 weken laten uitharden.

Vervolgens heeft hij de rol folie uitgerold en het blad op de folie gelegd. Hou je langs alle randen 3 cm extra aan. Zo heb je de juiste afmeting.
Het beplakken van het blad vraagt om een beetje geduld. Het beste is om de folie bij de hoeken iets in te snijden zodat je ze makkelijk kunt omvouwen.
Nadat alles goed was gedroogd, heeft hij alle onderdelen weer gemonteerd.

Toen kwam het leukste moment, het keukentje aan Olivia-Fay laten zien. Wat was en is ze nog steeds blij met het keukentje.
Ze speelt er ontzettend graag mee.

Mijn moeder had hele leuke plastic kinderpannen bij de Albert Heijn voor haar gekocht. Mijn schoonmoeder had houten pollepels, garde en dergelijke voor haar gekocht. En van kraamvisite kreeg ze een mandje met plastic boodschapjes. Zo was het keukentje echt compleet!

By ThehouseofKelly.comHopelijk heb ik je geïnspireerd. Laat je vooral verder inspireren op Pinterest, want daar zijn hele leuke ideeën te vinden.

Kinderkeuken Duktig: Ikea

Would love to see your comment or questions.

Click on the love button for some love!

10

2 Comments

 • Reply
  Daisy Janssen
  March 12, 2018 at 10:46 am

  De allerleukste!

  • Reply
   Thehouseofkelly
   March 12, 2018 at 12:59 pm

   Olivia-Fay vraagt of je snel met haar komt koken? Of kom je liever om aan te schuiven?;)

  Leave a Reply